Passió napló 2018.04.13.

Passió napló 2018.04.13.

Ördög – Dér Denisa
„Beborítom egy kis gonoszsággal a hegyet”

Minden eszembe jutna inkább – látva és hallgatva Denisát -, mint egy démoni figura: ő kedves, finom, jóindulatú, önfeláldozó jelenség. Pedig nem először játssza vörös ruhában, félelmetes hanggal, mindenkire rácsimpaszkodva, mindenkit behálózva a Budaörsi Passióban a főördögöt.

Mit mond ő erről?

Eddig minden Passió-előadásban játszott Budaörsön, először Mária Magdolnát, majd azóta mindig a Gonoszt. Elmondja, hogy ez nem az első negatív szerepe. Hiszi, hogy mindig mindennek van két oldala és ennek az ütközése kihoz valamilyen igazságot. A Passiónál ez nagyon tisztán megmutatkozik. Meg kell értenünk mindennek a célját – ami ugyan rossz is lehet – és, ha megértjük, megfelelően tudjuk megjeleníteni. Ez most a nagy feladat.

Mennyire veszi igénybe fizikailag az előadás, hiszen szinte a „sziklákon ugrál”?

Megtudjuk, hogy hetente többször jógázik, 40 fokos hőmérsékleten, úgyhogy a Kőhegyen a jó levegőn könnyű a futás felfelé is – a fizikum megvan hozzá.

Hogy érzi, mennyiben lesz más most Passiót játszani, hiszen az utolsó előadás óta hat év telt el?

Denisa szerint ez mindig csodálatos: mindenkivel együtt átélni az örök mondatokat, érzéseket, újból azonosulni velük, végiggondolni. Amikor már a nézők is jelen vannak, mindkét oldal, a játszó és a nézői összetalálkozik… Nagyon hálás a sorsnak, hogy újból itt lehet …
SSzK